SchoolSportBest

Al  ruim 25 jaar organiseert SchoolSportBest samen met de verenigingen, clubs en andere sport/beweging aanbieders voor de basisschoolleerlingen korte cursussen om kennis te maken met sport/beweging.  Sinds kort kunnen de leerlingen zich ook bij  CV de Pleinplekkers aanmelden voor de Dansgarde.

Op deze manier komen 2 keer per jaar,  ongeveer 400 kinderen in aanraking met sport en beweging in Best.

Gedurende 6 weken wordt een introductie, gegeven in de diverse takken van sport en beweging. Op deze wijze kunnen kinderen in de praktijk ervaren wat het betekent om deel te nemen aan een of andere vorm van sport/beweging. Doordat ieder jaar tweemaal (in het voor- en najaar)  kennismaken met sport georganiseerd wordt. Kinderen worden in staat gesteld uiteindelijk een bewuste keuze te maken voor een tak van sport of actief ergens bij te horen. Ben ik bv. een teamspeler of individualist? Speel ik liever binnen of buiten? Gaat het mij om presteren of recreatief bezig zijn?

SchoolSportBest richt zich niet alleen op sport, dans is al langer een onderdeel, scouting heeft ook paar keer meegedaan. Aan bewegen en ergens bijhoren  wordt in de toekomst meer gedacht. Te denken valt aan kennismaken met toneel, kunst, muziek, natuur etc.

De cursus wordt afgesloten met diploma als bewijs van deelname en is wellicht een stimulans.

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.SchoolSportBest.nl of via email: info@schoolsportbest.nlReacties zijn gesloten.